Godaste korvstroganoffen

Nu är jag på hemmaplan igen efter resan till Åbo. Och vi börjar även att friskna till, väldigt skönt! Resan till Finland var helt fantastiskt bra, vi fick se en massa fint och roligt. Vi hade ju de bästa guiderna ;). Regnet öste ner första dagen, men de andra två dagarna var riktigt soliga höstdagar där solen värmde i ansiktet. Vi hann med både shoppingrundor, restaurangbesök, offroad-tävling med bilar, besökte Nådendal (fantastiskt fint), Klosterbacken i Åbo och även god mat, vin och slapp i soffan på hemmaplan. Perfekt resa, där vi även fick åka Finlandsfärja och njuta av den vackra finska skärgården.

Nu är det i alla fall helg snart igen, väldigt skönt! Eftersom vi idag har shoppat en ny flådig 3D-tv och hemmabiosystem så är det tänkt att ha en rejäl filmkväll här hemma i morgon. Annars blir det en fortsatt lugn helg här hemma, har lite att fixa och ordna med.
Bjuder på ett recept jag gjorde igår, den absolut godaste korvstroganoffen.

Korvstroganoff 4 pers

Ca 700 g valfri korv (jag tog Munzerts ostwienerkorv)
1 gul lök (jag tog rödlök och purjolök)
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
2 krm paprikapulver
salt
cayennepeppar

Finhacka den gula löken och brynn i smör i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken.
Skiva korven och bryn med löken i några minuter.
Häll på grädde, creme fraiche, chilisås och paprikapulver.
Smaka av med salt och cayennepeppar. Låt alltsammans koka ihop.
Servera med ris och sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>